Merittert underviser!

25. januar i år ble jeg formelt tildelt tittelen «Merittert underviser» etter vurdering av en sakkyndig komité. Det var hele 37 søkere og kun ni som ble tildelt statusen, så det var stas å tilhøre første kull av meritterte undervisere ved Norges største universitet.

merittert und

Diplomet fra NTNU

Her er begrunnelsen fra komitéen for å anerkjenne mitt arbeid:

Hatlen har en relativt kort karriere (sic! Red.kom.: har undervist i 14 år ved NTNU!) i høyere utdanning, men på denne tiden har han tatt mange og gode initiativ til utvikling av undervisning. Som eksempler kan nevnes samarbeidslæring i historie, digital eksamen og arbeid med innovative læringsarealer.  Han fremstiller dette på en svært troverdig måte og bruker teori og forskning til å diskutere retning. Det kan spores en tydelig utvikling over tid. Hatlen har avgjort en vitenskapelig tilnærming til undervisningsoppdraget og viser en god bruk av forskning og teorier om læring til å diskutere erfaringer og utvikling. Han dokumenterer utstrakt formidling gjennom blogg og videoer, samt gjennom mer tradisjonelle kanaler som foredrag og konferansepapers. Hatlen har siden 2013 ledet lektorprogrammet i historie og har nylig gått over i rollen som leder av Forvaltningsutvalget for lektorutdanningen ved NTNU. I tillegg dokumenterer han erfaring som leder av pedagogiske utviklingsprosjekter. Det foreligger en konkret plan for videre arbeid som merittert underviser.

Saken fikk god dekning i Khrono, Adresseavisen og Universitetsavisa. Det viktigste er imidlertid at vi som har blitt meritterte forhåpentligvis vil bli hørt når vi uttaler oss om undervisning og utdanning.

Det er også viktig at vi deler hvordan vi jobber, og jeg vil derfor aktivt dele min søknad i form av min digitale pedagogisk mappe. Kollega Hans Georg Schaatun har gjort det samme med sin, og disse to ulike variantene er egentlig interessante å sammenligne.

Det er kanskje lenge mellom hver post for tiden, men det kommer snart mer om historie og læring fra denne kanten!

Reklamer

Om Jan Frode Hatlen

Førsteamanuensis i historie ved Institutt for historiske studier, NTNU.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s